Miron bv
Image default
Aanbiedingen

5 dingen waar je aan moet denken bij het inrichten van een wachtkamer

Een wachtkamer inrichten is belangrijker dan je misschien zou denken. Het is de eerste plek waar mensen kennis maken met een organisatie. Mensen moeten zich dus gelijk welkom voelen als ze binnen komen. Wil je weten waar je precies rekening mee moet houden? Lees dan snel verder!

 

Meubilair 

Een van de belangrijkste onderdelen van een wachtkamer is natuurlijk het meubilair. Gasten vinden het vaak geen probleem om even te wachten, als ze ergens comfortabel kunnen zitten. Als je mensen lang laat staan, duurt het wachten voor hun gevoel alleen maar langer. Als je veel ruimte hebt kan je kiezen voor een grote comfortabele bank. Is er niet veel ruimte? Kies dan voor een tafeltje met losse stoelen.

 

Wie zijn je gasten? 

Als je nieuw meubilair gaat uitkiezen is het belangrijk om te bedenken wie daar gebruik van gaat maken. Ontvang je vaak kinderen, studenten, of ouderen? Ouderen kan je natuurlijk niet te lang laten wachten op een houten bankje of weg laten zakken in een enorme lage lounge stoel. Houd rekening met het type bezoekers dat je verwacht en stem de sfeer die de wachtkamer uitstraat daarop af.

 

Verlichting 

Bij het inrichten van iedere ruimte is de juiste verlichting belangrijk, dat is voor een wachtruimte of receptie niet anders. Zachte verlichting is ideaal voor een wachtruimte van bijvoorbeeld een tandarts of dokter. Dit type verlichting kalmeert mensen. In een corporate omgeving is iets fellere verlichting vaak standaard. Let er wel op dat het niet op een vervelende manier weerkaatst of dat het onnodig fel is. Je kan ook gaan voor gekleurde verlichting, zo kan je snel een gezellige sfeer overbrengen. Dit kan natuurlijk alleen als dit past bij je bedrijf.

 

Kato helpt je graag!

Zie je het niet zitten om zelf de wachtruimte in te richten of heb je geen tijd? Neem dan contact op met Kato. Deze partij is gespecialiseerd in het inrichten van bedrijfspanden en helpen je graag bij het inrichten van jouw ruimte. Ben je benieuwd naar ruimtes die ze hebben ingericht? Neem dan een kijkje op de website en doe inspiratie op! Heb je vragen? Neem dan contact op en laat je adviseren.

https://katoprojecten.nl/