Miron bv
Image default
Dienstverlening

De basisprincipes van overbelasting van elektrische circuits:

Je hebt een overbelasting van het elektrische circuit veroorzaakt als je ooit te veel kerstverlichting hebt aangesloten, een stofzuiger hebt aangezet of een kachel hebt aangezet om de lichten of het apparaat abrupt uit te laten gaan. De stroomonderbreker (of zekeringen) in het servicepaneel van uw huis hebben de uitschakeling veroorzaakt. Hoewel stroomonderbrekers betrouwbaar en effectief zijn in het voorkomen van woningbranden veroorzaakt door overbelasting, is de veiligste techniek om uw elektrisch gebruik in de eerste plaats te beperken om overbelasting te voorkomen. Elektrische circuits kunnen maar een bepaalde hoeveelheid stroom aan. Elektriciteit, een stroomonderbreker (of een zekering in oudere bedradingssystemen) en gadgets vormen een circuit (zoals verlichtingsarmaturen, apparaten en alles dat op een stopcontact is aangesloten). De totale belasting op het circuit wordt bepaald door de hoeveelheid stroom die door elke gadget wordt gebruikt wanneer deze is ingeschakeld. Wanneer de nominale belasting van de circuit bedrading wordt overschreden, schakelt de stroomonderbreker uit, waardoor de stroom naar het hele circuit wordt onderbroken.

Oorzaken van een overbelasting van het circuit

Omdat verschillende circuits verschillende belasting classificaties hebben, kunnen sommige meer elektriciteit leveren dan andere. Hoewel elektrische systemen in huis bedoeld zijn om het gewone gezinsverbruik te accommoderen, is er niets dat ons ervan weerhoudt een circuit met te veel gadgets te overbelasten. Hoe meer u begrijpt over de structuur van de circuits van uw huis, hoe gemakkelijker het is om overbelasting te voorkomen. Een stroomonderbreker die uitschakelt en alle stroom uitschakelt, is de meest duidelijke indicator van een overbelasting van een elektrisch circuit. Dimmen van lichten, vooral als ze dimmen wanneer u apparaten of meer lichten inschakelt, zoemende stopcontacten of schakelaars, warme stopcontacten of schakelaar afdekkingen, brandende geuren uit stopcontacten of schakelaars, verschroeide stekkers of stopcontacten, en elektrisch gereedschap, apparaten of elektronica die gebrek aan voldoende vermogen zijn allemaal tekenen van een overbelasting van het circuit. Andere bedrading problemen, zoals losse verbindingen of kortsluitingen, kunnen worden aangegeven door zoemgeluiden, brand geuren en overmatig verwarmde apparatuur. Blijven deze problemen aanhouden, dan kunt u in of nabij Amersfoort terecht bij een betrouwbare Amersfoort elektricien.

Veiligheidsmaatregelen en preventieve maatregelen

Begrijpen welke circuits specifieke apparaten van stroom voorzien, is de eerste stap om overbelasting van elektrische circuits te voorkomen. U kunt de veilige belasting van elk circuit berekenen nadat u de basiscircuit architectuur hebt uitgelegd om te zien hoeveel objecten u erop kunt bedienen. Circuit mapping kan ook uitwijzen of er nieuwe circuits nodig zijn om aan de gebruikelijke eisen van het huishouden te voldoen. De maximale belasting op elk circuit is niet het beste doel om naartoe te gaan. Het is wenselijk als de gebruikelijke belasting op een circuit niet hoger is dan 80% van de maximale belasting voor een veiligheidsmarge.