Miron bv
Image default
Woning en Tuin

De perfecte raamdecoratie combinatie

Het kiezen van de juiste raamdecoratie is niet altijd even makkelijk. Er is een eindeloze keuze in varianten, soorten en maten. Twee bekende soorten raamdecoratie zijn gordijnen en jaloezieën, ze hebben vele voordelen en zijn beschikbaar in verschillende varianties. Om de juiste keuze te maken voor je raamdecoratie is het belangrijk dat je je er eerst even goed in verdiept. In deze blog gaat het over gordijnen en jaloezieën.

 

Voordelen van gordijnen

Gordijnen zijn veelzijdige raamdecoratie die beschikbaar zijn in drie transparanties. Ze brengen veel sfeer in een ruimte en doen veel meer dan alleen het bepalen van je lichtinval en privacy. Gordijnen hebben een luxe en sfeervolle uitstraling. In iedere ruimte komen ze tot hun recht. Gordijnen bestaan in een verduisterende, – inbetween en vitrage variant. 

 

Drie transparanties voor elke kamer

Omdat gordijnen in deze drie transparanties worden aangeboden zijn ze geschikt voor verschillende ruimtes. Verduisterende gordijnen zie je vaak in de slaapkamer, dit is een kamer waar je wilt uitrusten zonder gestoord te worden. Verduisterende gordijnen kunnen een ruimte volledig verduisteren en afsluiten van al het licht dat van buiten komt. Naast het zorgen van donkere kamer is dit niet de enige functie, deze overgordijnen, hoe ze ook nog wel genoemd worden, hebben ook een warmte werende functie. Tussen het raam en de dikke stof is een stilstaande laag lucht, die een isolerende laag creëert. Dit zorgt ervoor dat je in de zomer de warmte buiten kunt houden. 

 

Een type gordijn die erg populair is in de woonkamer of aan de straat kant van huis, zijn inbetween gordijnen, ook wel lichtdoorlatende gordijnen genoemd. Het is niet mogelijk om door deze stof heen te kijken, maar deze gordijnen laten wel genoeg natuurlijklicht door. Dit is de ideale combinatie tussen lichtinval en privacy. In de woonkamer of op kantoor zijn dit vaak de favoriet vanwege de eigenschappen van inbetween gordijnen. 

 

Heb je een mooi uitzicht naar buiten of kijk je graag lekker weg in je diepe tuin? Dan zijn vitrage gordijnen de juiste keuze. Vitrage gordijnen hebben een luxe uitstraling en zorgen voor veel licht in een ruimte. Je kunt door deze stof heen kijken waardoor ze niet ideaal zijn voor je privacy, wel zorgen ze ervoor dat een kamer een stuk groter en meer open lijkt. 

 

Tijdloze jaloezieën

Jaloezieën zijn speelse raamdecoratie die een positieve invloed hebben op je huisstijl. Deze tijdloze raamdecoratie bestaan uit horizontale lamellen die eenvoudig te kantelen zijn doormiddel van een koord. Hierdoor krijg je veel speling met je lichtinval en privacy. Ze zijn beschikbaar van drie materialen, hout, aluminium en pvc. Houten jaloezieën hebben een natuurlijke en stoere uitstaling, ze brengen veel leven en sfeer in een ruimte. Houten jaloezieen worden gemaakt van bamboe of lindehout wat zorgt voor stevige lamellen. 

Aluminium jaloezieën zijn perfect voor het weren van fel zonlicht. Ze hebben een strakke en luxe stijl wat mooi aansluit op iedere interieurstijl. Aluminium jaloezieën zijn vochtbestendig en hierdoor erg populair in de badkamer of keuken. Dit geldt ook voor de jaloezieën van pvc. Waar deze zich onderscheiden is dat je hier een houtnerf aan toe kan laten voegen waardoor ze een echte houtlook krijgen. 

Jaloezieën zijn erg mooi te combineren met gordijnen, hierdoor kun je genieten van twee soorten raamdecoratie en kun je profiteren van meerdere voordelen.