Miron bv
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kantoorruimten met een biophilic design

Biophilic design is een trend die nu echt doorzet in kantoorruimten. Het draait bij biophilic design om de connectie tussen mens en natuur. Deze connectie wordt verwerkt in moderne kantoorgebouwen en kantoorrruimten. Het klinkt misschien nog wat vaag, maar laat je verrassen en overtuigen door dit blog.

Biophilic design, wat is dat?

Doordat wij mensen een aangeboren connectie met de natuur hebben vormt dat de basis van biophilic design. In de natuur voelen we ons namelijk goed en gelukkig. Het is niet voor niets dat we blij zijn om even buiten te kunnen zijn na een hele dag op kantoor te hebben gezeten. Of denk maar eens aan de wandeling die je maakt in je pauze. Dat is toch heerlijk?

Om dit gevoel ook in je kantoorruimte te brengen is biophisic design ontstaan. We willen graag meer groen om ons heen en waar kun je dat nou beter toevoegen dan op de plek waar je het meest bent, je kantoorruimte. Dit brengt ook nog eens positieve werkingen met zich mee, zo voelen we ons meer tevreden met groen om ons heen. Wat de werksfeer weer bevordert. 

Het verwerken van biophilic design in je kantoorruimte

We hebben duidelijk meer behoefte aan een stukje natuur in onze kantoorruimtes, maar hoe kun je dat nou het beste aanpakken? Het is niet zo dat één plant neerzetten al voldoende is. Wil je bijvoorbeeld een kantoorruimte huren in Utrecht maar weet je niet hoe je de ruimte het beste kan aankleden?

Zet dan eens een paar planten neer. Dit heeft al een positief effect op de tevredenheid van je medewerkers. Verder is het noodzakelijk om echt de gehele ruimte aan te pakken met een biophilic design. Denk hierbij eens aan behang met een natuur print of ga voor groene meubels of accessoires, ook dit draagt bij aan een positief effect.

De natuur in je kantoorruimte

Om de natuur echt in je kantoorruimte te verwerken is het belangrijk om natuurlijke materialen te gebruiken. Een aantal mooie natuurlijke materialen zijn: hout, leer of bamboe. Deze materialen zijn goed te verwerken in een kantoorruimte.

Het prettige is dat de materialen ook op allerlei verschillende manieren te verwerken zijn. Gebruik ze dus niet alleen als accessoires maar probeer eens wat meubelstukken te vinden met deze materialen of misschien is een tussenwand wel een mooie optie om natuurlijke materialen in te verwerken.

Planten, planten en nog eens planten

Ben je op zoek naar een kantoorruimte in bijvoorbeeld Utrecht, bedenk dan van tevoren hoe je de ruimte wilt gaan inrichten en waar je eventuele planten wilt gaan plaatsen. Zoals eerder in dit blog aangegeven zijn planten een belangrijk onderwerp als het gaat om biophilic design. Zorg ervoor dat je planten in je kantorruimte integreerd, op die manier creëer je echt dat buiten gevoel. 

Licht heeft een groot effect

Tegenwoordig is iedere fabrikant van lichtbronnen bezig met het creëren van zo natuurlijk mogelijk licht. Dit is dan ook niet voor niets, het is voor onze ogen prettiger om te werken met natuurlijk licht. De aanwezigheid van natuurlijk licht in je kantoorruimte zorgt ervoor dat beter geconcentreerd blijft.

Ga zelf eens bezig met biophilic design! 

Het is nu wel duidelijk dat biophilic design een grote positieve invloed heeft op ons als mensen. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van bijvoorbeeld natuurlijke materialen en natuurlijk licht, zodat je medewerkers minder snel vermoeid raken.

Wil je nog wat meer inspiratie op doen voor het inrichten van je kantoorruimte? Neem dan een kijkje bij Officeplanner van SKEPP. Hier bieden zij verschillende meubelstukken gemaakt van natuurlijke materialen wat helemaal past bij het biophilic design.

http://skepp.nl/nl/